Hem / YinYoga

YinYoga

Yinyoga – i den här kursen utförs enklare yoga-flöden som värmer upp kroppen för att sedan fokusera på positioner som hålls under en längre tid, detta för att ge möjlighet att känna in både kropp och sinne. Tillsammans med medveten andning ger det möjlighet till djup avslappning och återhämtning samtidigt som bindväven mjukt stretchas så att du därigenom blir mer rörlig. Övningar i syfte att stimulera och balansera kroppens nerv- och hormonsystem kommer även att utföras och detta lämpar sig särskilt väl för kvinnor, som under livet genomgår en rad olika hormonella omställningar.  Kursen passar både dig som är ny yoga-utövare och dig som är van.

Exempel på vad du kommer få öva dig i under passen:

  • Mjuka fysiska rörelser och kroppspositioner
  • Andningsövningar
  • Avslappning
  • Medveten närvaro

Vilka kan delta?

Yogan passar både för nybörjare eller dig som är van yogautövare sedan tidigare. Inga förkunskaper krävs. Du kommer att få vägledning och instruktioner av en utbildad och engagerad instruktör. Anpassningar och alternativa rörelser/positioner visas vid behov. Du kommer kunna anpassa passet till din egen ork och dagsform – press och krav lämnas utanför träningssalen.

Vilken utrustning krävs?

Ta gärna med en egen yogamatta. Det kommer dock att finnas mattor att låna för den som inte har. Klä dig gärna i ”lediga” kläder som känns sköna mot kroppen och som du kan röra dig obehindrat i. En vattenflaska kan vara bra att ha till hands.

Övrigt:

Om du har besvär eller sjukdom där särskilda restriktioner av läkare eller annan sjukvårdspersonal givits inför deltagande i träning, informera instruktör om detta inför deltagande i passen.

Femme Active

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en chans att leva upp till dess fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är bara några moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera webbläsare nu

Jag vill fortsätta ändå.