Hem / Träning hos oss / Gruppträning / Mamma/BebisPilates

Mamma/BebisPilates

Femme Active erbjuder ett pilatesinspirerat pass i grupp för dig som mamma. Passet hjälper dig att bygga upp kroppen ”inifrån och ut”, ökar din kroppskännedom, flexibilitet och hjälper dig att stärka bland annat bäckenbotten, bål- och höft/sätesmuskulatur.

Passen ligger mittemellan Mamma/BebisTräning Kom igång och Fortsättning i komplexitet och svårighetsgrad och är gruppträningspass utan träningsredskap som passar dig som:

  • Kommit igång med din återhämtning och börjat arbeta med att stärka upp bäckenbotten- och bålmuskulatur i det initiala skedet efter förlossning.

I passen stegrar vi belastningsgraden och komplexiteten i övningarna från ”kom igång” nivå och arbetar med längre hävarmar och något mer utmanande positioner. Du kommer att få hjälp med att fortsätta stärka upp kroppen och viktiga fokusområden för dig som mamma som bland annat bål, ben och muskler kring rygg och axlar. Möjlighet finns till individuell anpassning och stegring. Bebis är givetvis välkommen att vara med under passet och kan ligga på egen medtagen filt eller dylikt under passet.

Att träna i grupp med andra i samma situation känns för många motiverande och befriande. Man kan hjälpas åt och peppa varandra men samtidigt ges utrymme för egna behov. Närsomhelst under passet kan du givetvis avbryta för att ta hand om din bebis, mata, ordna med blöjbyte etc.

Vilka kan delta?

Mammor som kommit igång lite med sin återhämtning och börjat med aktivering och träning av bäckenbotten och bålmuskulatur i det initiala skedet. Bebis får givetvis följa med under passen. Då din bebis börjat bli mer rörlig och ålar/kryper går det bra att delta men du får räkna med mer spontana ”pauser”/avbrott under passet och det är du som mamma som har ansvar för bebis under passen. Inga förkunskaper krävs. Du kommer att få vägledning och instruktioner av en utbildad och engagerad instruktör. Vissa fysiska övningar kan vara något mer utmanande än andra men är på en sådan nivå att alla deltagare kan klara av dem. Ibland kan enkla anpassningar som instruktören visar underlätta och utgöra alternativ.

Vilken utrustning krävs?

Bekväma kläder för inomhusbruk. En vattenflaska kan vara bra att ha till hands. Ta gärna med en egen ”bekant” filt till din bebis liksom någon leksak för hen att roa sig med vid behov. Ta gärna med ev. egen träningsmatta. Dock finns alltid matta att låna.

Femme Active

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en chans att leva upp till dess fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är bara några moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera webbläsare nu

Jag vill fortsätta ändå.