Hem / Träning hos oss / Gruppträning / GravidTräning

GravidTräning

Gravidträning ger dig möjlighet att på ett skonsamt och roligt sätt vara fysiskt aktiv under graviditeten, trots de förändringar som sker i kroppen som kan påverka ditt mående och fysiska förutsättningar.

Regelbunden riktad träning och fysisk aktivitet kan hjälpa dig att bibehålla kondition och styrka, minska smärta från ländrygg och bäcken, förebygga och behandla urinläckage, förbättra ditt sömnmönster, minska stress och ångest för att bara ta några exempel. Med en kropp och själ i balans har du goda förutsättningar att klara en nio månader lång graviditet, förlossning och tiden efteråt.

Gravidträningen är anpassad för den gravida kvinnan som inte har några speciella restriktioner eller komplikationer under sin graviditet. Hänsyn tas till den gravida kroppens speciella förutsättningar där bland annat en växande mage, förändrad tyngdpunkt, ökad rörlighet i leder och en rad olika fysiologiska förändringar ställer andra krav på hur träningen utformas.

Gruppträningspassen består av uppvärmning, anpassade styrkeövningar för hela kroppen, konditionsfrämjande övningar och en nedvarvning med skonsam rörlighetsträning. Träningsredskap såsom hantlar, gummiband och kettlebells kan komma att användas under passen som komplement till övningar med egna kroppen.

Vilka kan delta?

Alla gravida, men passen riktar sig främst till kvinnor i trimester två och framåt. Inga förkunskaper krävs. Du kommer att få vägledning och instruktioner av en utbildad och engagerad instruktör. Vissa fysiska övningar kan vara något mer utmanande än andra men är på en sådan nivå att alla deltagare kan klara av dem. Ibland kan enkla anpassningar som instruktören visar underlätta och utgöra alternativ.

Vilken utrustning krävs?

Bekväma kläder och träningsskor för inomhusbruk. En vattenflaska kan vara bra att ha till hands.

Övrigt

Om du fått komplikationer under graviditeten eller särskilda restriktioner av läkare/barnmorska eller annan sjukvårdspersonal, informera instruktör om detta inför deltagande i passen.

Femme Active

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en chans att leva upp till dess fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är bara några moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera webbläsare nu

Jag vill fortsätta ändå.