Hem / Träning hos oss / Gruppträning / GravidYoga

GravidYoga

Gravidyoga ger dig de bästa förutsättningarna till välbefinnande under graviditeten och är en god förberedelse både för dig och din kropp inför stundande förlossning.

Graviditeten är en unik tid i vilken både kropp och själ genomgår förändring. Med hjälp av gravidyoga kan du bearbeta och klara av förändringarna på ett fördelaktigt sätt. Du skapar kontakt med ditt barn, förebygger stress, slappnar av, tränar fokusering, kroppsmedvetenhet och uthållighet samt får en rad kunskaper och användbara verktyg till förlossningen. Genom att slappna av, andas rätt och fokusera kan du själv vara med och bidra till smärtlindring och närvaro under förlossningen.

Gravidyogans huvudsakliga beståndsdelar är; skonsamma fysiska övningar, meditation och andningsövningar.

Exempel på vad du kommer att få öva dig i under passen:

  • Andningsteknik under graviditet och förlossning
  • Fokuseringstekniker speciellt för gravida
  • Betydelsen av avslappning i graviditeten och under förlossningen
  • Uthållighetsträning
  • Bäckenbottenträning

Vilka kan delta?

Alla, med fördel gravida, från graviditetsvecka 12.  Det går bra att delta om du är nybörjare eller van yogautövare sedan tidigare. Inga förkunskaper krävs. Du kommer att få vägledning och instruktioner av en utbildad och engagerad instruktör. Vissa fysiska övningar kan vara något mer utmanande än andra men är på en sådan nivå att alla deltagare kan klara av dem. Ibland kan enkla anpassningar som instruktören visar underlätta och utgöra alternativ. Du kommer hela tiden att kunna anpassa passet till din egen ork och dagsform – press och krav lämnas utanför träningssalen.

Vilken utrustning krävs?

Ta gärna med en egen yogamatta. Det kommer dock att finnas mattor att låna för den som inte har. Klä dig gärna i ”lediga” kläder som känns sköna mot kroppen och som du kan röra dig obehindrat i. En vattenflaska kan vara bra att ha till hands.

Övrigt:

Om du fått komplikationer under graviditeten eller särskilda restriktioner av läkare/barnmorska eller annan sjukvårdspersonal, informera instruktör om detta inför deltagande i passen.

Femme Active

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en chans att leva upp till dess fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är bara några moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera webbläsare nu

Jag vill fortsätta ändå.