Hem / Träning hos oss / Gruppträning / Mamma/BebisYoga

Mamma/BebisYoga

Mamma/bebisyoga är en mild men samtidigt stärkande form av yoga där även din bebis kan vara med. Grundteknikerna är hämtade från Kundaliniyogan och kursen syftar till att först och främst stärka mamman både mentalt och fysiskt efter förlossning och nio månaders graviditet, men innehåller även lättare bebismassage och bebisyoga.

Yogaövningarna är skonsamma och du kommer att få lära dig grundläggande andningsteknik, medveten andning, som du kan ha nytta av genom hela livet och även förmedla vidare till dina barn. Många är vi som idag behöver lära oss och våra barn att bli medvetna om vår andning, då det hänger nära samman med våra tankar och känslor och därmed vår stressnivå. Du kan på flera sätt hjälpa till att förmedla trygghet och lugn till ditt barn. Stärkande bäckenbottenövningar och rörlighets- och cirkulationsökande övningar för bland annat rygg, nacke och axlar utgör en annan viktig del av mamma/bebisyoga.

Exempel på vad du kommer få öva dig i under passen:

  • Mjuka yogaövningar för att stärka rygg, nacke och axlar
  • Bygga upp styrka successivt via ”inifrån och ut” principen genom övningar för bäckenbotten och de djupa magmusklerna
  • Grundläggande andningsteknik
  • Bebisyoga
  • Bebismassage

Vilka kan delta?

Alla mammor, med fördel nyblivna, då passet även riktar sig till din bebis. Då din bebis nått åldern att hen börjat krypa kan det bli svårt att delta i passet. Inga förkunskaper krävs. Du kommer att få vägledning och instruktioner av en utbildad och engagerad instruktör. Vissa fysiska övningar kan vara något mer utmanande än andra men är på en sådan nivå att alla deltagare kan klara av dem. Ibland kan enkla anpassningar som instruktören visar underlätta och utgöra alternativ.

Vilken utrustning krävs?

Bekväma kläder. En vattenflaska kan vara bra att ha till hands. Ta gärna med en egen ”bekant” filt till din bebis liksom någon leksak för hen att roa sig med vid behov. Ta gärna med en egen yogamatta. Det kommer dock att finnas mattor att låna för den som inte har.

Femme Active

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en chans att leva upp till dess fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är bara några moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera webbläsare nu

Jag vill fortsätta ändå.