Hem / Träning hos oss / Rehabilitering & Fysioterapi

Rehabilitering & Fysioterapi

Femme Active erbjuder fysioterapi där målet är att hjälpa dig tillbaka efter skada eller sjukdom och där vi jobbar för att lindra din smärta, minska dina symptom och förbättra din hälsa och välmående. Du får hjälp av en legitimerad Fysioterapeut med diagnostik och behandling. Fysioterapi erbjuds i våra lokaler i Västerås och online. Vi har avtal med Region Västmanland.

Femme Active erbjuder fysioterapi där målet är att hjälpa dig tillbaka efter skada eller sjukdom och där vi jobbar för att lindra din smärta, minska dina symptom och förbättra din hälsa och välmående. Vi har mångårig erfarenhet från yrket och tar emot alla slags primärvårdspatienter men har dessutom specifik kompetens inom området kvinnohälsa – gynekologi, obstetrik och urologi.

Några av de områden vi behandlar skador och sjukdomar inom och där vi kan lindra dina besvär och smärta är:

  • Gynekologi, obstetrik och urologi (exempelvis graviditetsrelaterad bäckenledssmärta-i dagligt tal även kallat ”foglossning”, magmuskeldelning- även kallat ”Diastasis recti”, inkontinens, smärta och svaghet i bäckenbotten, endometrios, smärta från svanskotan, klimakterierelaterade besvär)
  • Ländrygg (exempelvis akut ryggskott, långvarig ryggsmärta, ischias, diskbråck)
  • Höftled (exempelvis artros, muskelbristning/sträckning, nervsmärta)
  • Knäled (exempelvis artros, meniskskada, korsbandsskada, hopparknä)
  • Fotled (exempelvis stukning, hälsporre, hälsenesmärta)
  • Nacke (exempelvis nackspärr, huvudvärk, migrän, whiplash, yrsel)
  • Axel (exempelvis inklämningsbesvär, frusen skuldra, artros, rotatorcuffskada)
  • Armbåge (exempelvis tennisarmbåge, golfarmbåge, musarm)

Vi arbetar efter evidens och beprövad erfarenhet och har mångårig erfarenhet av arbete inom både slutenvård och primärvård. Vidareutbildning finns inom bland annat MDT/McKenzie, OMT- ortopedisk manuell terapi, bäckenbottendysfunktion och inkontinens, akupunktur, tejpning och massage. Några av de behandlingsmetoder vi använder oss av är akupunktur, manuell behandling av muskler och leder, MDT, rehabiliteringsträning, tejpning och TENS.

Vi har avtal med Region Västmanland och besök hos fysioterapeut kostar 170 kr. För dig under 20 år är besök kostnadsfritt. Frikort gäller.

 

Som ny patient hos oss behöver du boka in dig för en första bedömning på ett nybesök eller en videokonsultation online*. Under ett nybesök tar vi anamnes, gör en undersökning och en bedömning utifrån detta. Därefter lägger vi upp en gemensam behandlingsplan utifrån dina behov och förutsättningar. Ofta hinner vi även påbörja behandlingen under det första besöket. Resterande besök blir något kortare återbesök där vi fortsätter behandling och uppföljning utifrån vår plan.

Fysioterapi Nybesök

45 minuter. Undersökning och bedömning av fysioterapeut samt framtagande av behandlingsplan. Vi har avtal med Region Västmanland och besök hos fysioterapeut kostar 170 kr. För dig under 20 år är besök kostnadsfritt. Frikort gäller.

Fysioterapi Återbesök

25 min. Behandling och uppföljning. Vi har avtal med Region Västmanland och besök hos fysioterapeut kostar 170 kr. För dig under 20 år är besök kostnadsfritt. Frikort gäller.

Femme Active

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en chans att leva upp till dess fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är bara några moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera webbläsare nu

Jag vill fortsätta ändå.